ValidSign voor Accountancy

[tx_row]
[tx_column size=”1/2″]

Een nieuwe werkwijze in de wereld van Accountancy : SBR Assurance

Bij het afgeven van een elektronische verklaring moet deze met een digitale handtekening worden ondertekend. Hiervoor is het beroepscertificaat ontwikkeld. Zeer binnenkort wordt het beroepscertificaat verplicht voor het afgeven van SBR verklaringen zowel bij assurance als bij het samenstellen. Het verplichte gebruik van het beroepscertificaat beperkt zich tot het online certificeren van oplageverklaringen ten behoeve van HOI. Met dit beroepscertificaat kan de ontvanger onomstotelijk vaststellen welke persoon ondertekend heeft en dat deze persoon RA of AA is.

SBR Assurance Module

ValidSign heeft een module ontwikkeld voor de Accountancybranche om veilig Linking & Signing toe te passen voor het ondertekenen van XBRL-documenten met beroepscertificaat. Deze oplossing is naadloos geintegreerd met diverse applicaties waaronder UNIT4 SBR Manager.

Vanuit het SBR programma zijn er voorschriften opgesteld voor het digitaal aanleveren van jaarrekeningen, belastingaangiften, alsmede voor de aangifte omzetbelasting (OB), intracommunautaire prestaties (ICP) of leveringen (ICL).

Het toevoegen van een handtekeningplaatje of een eenvoudige elektronische handtekening is niet meer toegestaan om digitaal aan te leveren. Om echt digitaal te kunnen werken is een daadwerkelijke vervanging van de ‘natte handtekening’ benodigd door een digitale rechtsgeldige handtekening.

[/tx_column]
[tx_column size=”1/2″]Vele kantoren gingen u al voor:

[/tx_column]
[/tx_row]

 

DutchEnglishGerman