KPN en ValidSign lanceren Cloud PKIo-certificaten

KPN en ValidSign lanceren Cloud PKIo-certificaten

Deventer, 17 mei 2019 – KPN en ValidSign introduceren ‘Mobiele certificaten’ waarmee gebruikers elektronisch gekwalificeerd kunnen ondertekenen in de Cloud. Zij hebben hiervoor niet langer een smartcard of een token nodig om volledig veilig en rechtsgeldig gebruikersinformatie en documenten uit te wisselen en te ondertekenen. Dit kan nu via een speciale app op elk willekeurig mobiel device.

Medewerkers verwachten dat ze gemakkelijk en efficiënt kunnen werken. Op elk moment willen zij aan de slag kunnen met het device van hun keuze om snel en eenvoudig documenten te ondertekenen. Ook als ze op reis zijn of op locatie werken bij een klant. Dat kan vanaf nu met Mobiele certificaten, waarmee gebruikers vanaf een mobiel device naar keuze digitaal documenten kunnen ondertekenen en veilig kunnen inloggen bij de overheid en andere organisaties. De oplossing ondersteunt zowel authenticatie op eIDAS ‘hoog niveau’ als het ondertekenen met een PKIoverheid gekwalificeerde elektronische handtekening.

Werkwijze rechtsgeldig digitaal ondertekenen

Vóór het ondertekenen van een document verschijnt een melding in de speciale Mobiele certificaten-app. De gebruiker kan vervolgens zien wat hij gaat ondertekenen. Met een persoonlijke pincode autoriseert de gebruiker de transactie en gebruikt daarmee zijn Mobiele PKIoverheid-certificaat, die is opgeslagen in een beveiligde omgeving bij KPN. De Validsign handtekeningoplossing is als enige toepassing aangesloten op de KPN Mobiele Certificaten-dienst.

Strategisch Partnership KPN en ValidSign

Binnen het partnership is KPN verantwoordelijk voor het uitgeven van de Mobiele certificaten. ValidSign levert de technologie voor het digitaal rechtsgeldig ondertekenen.

“Samen met KPN hebben we jarenlang achter de schermen gewerkt aan deze nieuwe oplossing. De nieuwe oplossing Mobiele certificaten helpt gebruikers om de transformatie te maken van meer klassieke applicaties naar Cloud gebaseerde applicaties. Deze introductie is wederom een mooie stap in de reeds bestaande samenwerking met KPN”, zegt John Lageman, CEO ValidSign.

“Vrijwel alle organisaties krijgen nu en in de toekomst te maken met het digitaal ondertekenen van contracten en documenten. Het is een enorme mijlpaal dat het nu ook met KPN PKIoverheid certificaten mogelijk is volledig in de Cloud te kunnen ondertekenen. De geïntegreerde oplossing voldoet aan de strengste eisen voor het gekwalificeerd kunnen ondertekenen”, aldus Mathijs Valk, Director Identity Operations KPN.

Over ValidSign
ValidSign biedt een oplossing voor het rechtsgeldig digitaal ondertekenen van documenten; eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te implementeren binnen de processen. Zo biedt ValidSign onder andere integraties met Unit4, Caseware, Pinkweb, My Accountancyportal, M-Files, Salesforce, SharePoint, Office 365, Alfresco, Outsystems en SAP SuccesFactors. ValidSign heeft inmiddels vele organisaties geholpen hun processen die afhankelijk zijn van handtekeningen, om te zetten van papierintensief naar papierloos. Wereldwijd maken vele klanten van de ValidSign-oplossing gebruik waardoor het mogelijk is contracten met partners, leveranciers en/of klanten digitaal én rechtsgeldig te ondertekenen. Meer informatie: www.validsign.nl.

Digitaal ondertekenen vanuit UNIT4 FDS!

Digitaal ondertekenen vanuit UNIT4 FDS!

Op donderdag 16 mei aanstaande kunnen FDS gebruikers de webinar van Unit4 en ValidSign volgen over het digitaal rechtsgeldig ondertekenen vanuit het financiële dossier FDS. Door de integratie van de digitale handtekeningoplossing van ValidSign in de accountancysoftware van Unit4, vereenvoudigen beide partijen een veelvoud aan ondertekenprocessen op accountants- en administratiekantoren. Daarbij bent u niet alleen verzekerd van een breed toepasbare handtekeningoplossing die veel efficiencyvoordelen biedt, maar bovendien van een betrouwbare en compliant oplossing omdat ValidSign werkt vanuit de vertrouwde KPN NL Cloud en compliant is met EIDAS, FDA en PADES/XADES.

Tijdens het webinar laten wij u kennismaken met de digitale handtekening oplossing van ValidSign en hoe deze vanuit de FDS software van Unit4 werkt. Wij laten daarbij onder meer zien:

• hoe eenvoudig het is om vanuit FDS met de oplossing van ValidSign jaarrekeningen, opdrachtbevestigingen en geheimhoudingsverklaringen ondertekend te krijgen;
• hoe u uw klantervaring optimaliseert door documenten digitaal aan te bieden ter ondertekening;
• hoeveel tijd (en geld!) u bespaart door papierloos te ondertekenen.

Praktische informatie
Organisatoren: Unit4 en ValidSign
Datum: 16 mei aanstaande
Tijd: 14.00 uur
Locatie: vanaf uw werkplek
Kosten: kosteloos

Aanmelden
Klik hier om u aan te melden (selecteer de webinar van 16 mei).

Niet beschikbaar?
U kunt zich ook aanmelden wanneer u niet in de gelegenheid bent om het webinar live te volgen; u ontvangt dan na afloop van het webinar de opname per e-mail. Zo kunt u (samen met uw collega’s) het webinar bekijken wanneer het u uitkomt.

Gratis gezinsabonnement Julianatoren!!

Gratis gezinsabonnement Julianatoren!!

In samenwerking met een van onze klanten, Kinderpretpark Juliana Toren in Apeldoorn mogen wij een gezinsabonnement weggeven. Onze marketing manager zal de prijs persoonlijk komen overhandigen aan de winnaar. Volg ons op Linkedin, Instagram en Twitter, en like en share het bijbehorende bericht om kans te maken! Meedoen kan tot donderdag 2 mei aanstaande, de dag waarop wij de winnaar bekend zullen maken. Alle deelnemers zullen in een online generator worden opgenomen die willekeurig een winnaar uitkiest.

Wortell maakt gebruik van ValidSign

Wortell maakt gebruik van ValidSign

Wortell is dé Microsoft partner van Nederland . Zij ondersteunen organisaties met de implementatie van verschillende Microsoft software. Het Microsoft platform Sharepoint maakt het mogelijk online informatie uit te wisselen binnen een groep of organisatie. De integratie van ValidSign biedt Wortell de mogelijkheid om vanuit haar Sharepoint omgeving documenten gemakkelijk digitaal rechtsgeldig te (laten) ondertekenen.

ValidSign en Especialisten organiseren regiosessies

ValidSign en Especialisten organiseren regiosessies

ValidSign en de Especialisten steken handen in één om rechtsgeldige digitale ondertekening vanuit Blockchain technologie mogelijk te maken. De koppeling tussen ValidSign en de Blockchain software Ewaarmerk is een feit en tijdens diverse regiosessies zal hier informatie en uitleg over worden gegeven. 
Na de eerste succesvolle regiosessie in Hengelo, nodigen de twee organisaties u van harte uit voor de tweede regiosessie in Amersfoort op woensdag 15 mei aanstaande. De voorbereidingen voor de sessies in Eindhoven en Utrecht zijn ook in volle gang dus die data zullen binnenkort bekend worden gemaakt. De sessie is bestemd voor medewerkers van overheidsorganisaties en is kosteloos. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 om de kwaliteit en interactie te waarborgen.

RTL Nederland kiest ValidSign

RTL Nederland kiest ValidSign

RTL Nederland B.V. zal vanaf nu zowel interne als externe contracten en overige documenten digitaal rechtsgeldig ondertekenen met ValidSign. Met name het externe onderteken proces koste het bedrijf veel tijd en moest versneld worden. De dochter onderneming van RTL Group, Europa’s grootste tv-, radio- en productiebedrijf maakte begin deze maand dan ook de definitieve keuze voor de implementatie van de digitale handtekening oplossing van ValidSign. Een dergelijke oplossing moet voor RTL rechtsgeldig en gebruiksvriendelijk zijn. En ValidSign biedt beide componenten.

DutchEnglishGerman